Attractieparken

Attractieparken door de gehele wereld zijn al jaren immens populair en iedereen heeft er wel is één bezocht. De keuze uit attracties is zeer gevariëerd en er is voor ieder wat wils. Attractieparken investeren vaak op korte en lange termijn in nieuwe attracties en deze investeringen gaan vaak gepaard met grote bedragen omdat ook attractieparken zich moeten onderscheiden van elkaar en daarbij blijven innoveren zodat ze voldoende bezoekers blijven trekken. 

Trends & Ontwikkelingen

Net als in elke andere branche spelen er voor attractieparken ook trends en ontwikkelingen. Onderstaand hebben wij een paar van de belangrijkste trends en ontwikkelingen die van toepassing op attractieparken zijn geselecteerd. (bron: leisuree.com)

  • Wachtrijen is ergernis nummer 1.
  • Ook bij slecht weer moet er een leuke ervaring zijn voor bezoekers.
  • Groter, sneller en harder geldt niet altijd meer. 
  • Beleving speelt een steeds grotere rol. 

Outdoor speelconcepten

Wanneer men naar attractieparken toe gaat, zijn veel mensen gewend om alleen in attracties te zitten terwijl er weinig activiteiten zijn waarbij je zelf bezig bent. Er zijn altijd nog maar weinig klimactiviteiten te zien in pretparken zoals net adventures. Net adventure producten zijn producten gemaakt van netten waar zowel kinderen als ouders in kunnen spelen. De concepten hebben voor attractieparken meerdere voordelen:

  • Het is voor de hele familie leuk wat aansluit bij de doelgroep van pretparken. 
  • Veel producten hebben minimaal toezicht nodig waardoor personeelskosten verlaagd worden.
  • Geen wachtrijen door hoge capaciteit van de net adventures.
  • Je kunt je bezoekers presenteren met nieuwe, innovatieve producten.
  • Producten hebben een hoge capaciteit, wat ervoor zorgt dat grote aantallen bezoekers kunnen spelen. 
  • Ideaal voor in de buitenlucht en om kinderen in contact te brengen met de natuur. 

Active Constructions

Active Constructions ontwerpt, engineert en bouwt verschillende typen leisure concepten met een focus op klimmmen. Bij het begin van ons ontstaan bouwden we veel klimparken en klimbossen. Sinds een paar jaar hebben wij onze eigen netten producten ontwikkeld die uniek zijn en verschillende voordelen hebben voor recreatiebedrijven. De net adventures, zoals wij ze noemen, zijn vergelijkbaar met een klimparcours. Het verschil zit hem in het feit dat bij de net adventures, het net als veiligheidssysteem dient. Dit in tegenstelling tot klimparken, waarbij deelnemers gezekerd moeten zijn. Met deze net adventures hebben wij een variatie aan producten ontwikkeld en gebouwd zoals de Bounce netsFamily netBoomhutten parcoursTubing trackActive Fun Structure en Active Mountain



Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers als u meer informatie wilt over het realiseren van onze producten in uw attractiepark. U kunt bellen met 030-711 72 03 of onze contactpagina bezoeken. 

Contact

Meer zien?
Active Constructions is trots op de net adventures die we hebben gerealiseerd voor onze klanten. U kunt een kijkje nemen in ons portfolio, waar al onze projecten zijn weergegeven. 

Bekijk ons portfolio