Onze aanpak

Active Construction Services BV is een ontwerper en bouwer van verschillende adventure concepten en activiteiten. Sinds onze oprichting in 2010, zijn wij ons blijven ontwikkelen en proberen we dit nog steeds dagelijks te blijven doen. Sinds 2010 zijn wij uitgegroeid tot een ontwerper en bouwer die op Europees en zelfs wereldwijd gebied opereert. Onze kracht ligt in het integreren van onze producten in hun omgeving, of het nou om een natuurlijke omgeving of een industriële setting gaat. Daarnaast willen wij onze klanten een innovatief en concurrerend product aanbieden waardoor wij ook meedenken in de succesvolle exploitatie van onze klanten. 

Het traject

Active Constructions heeft een vast plan van aanpak voor het volledige traject wat uit drie stappen bestaat. Klanten kunnen ervoor kiezen om de afzonderlijke stappen apart te laten uitvoeren zonder enige verplichtingen voor de vervolgstap(pen). 

Ons werkgebied

Wij ontwerpen en bouwen voor bedrijven wereldwijd en hebben al meerdere projecten in Europa en buiten Europa gerealiseerd. Wij zijn niet gebonden aan geografische locaties en kunnen overal ter wereld een hoogwaardig product neerzetten. Bekijk ons portfolio om te zien waar wij tot nog toe projecten hebben gebouwd.  

Veiligheid

Bij het ontwerp en de bouw heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Alle hoogte parcours die wij bouwen voldoen aan de Europese norm voor sport en recreatie faciliteiten (EN-15567-I) en de aanvullende richtlijnen van de European Ropes Course Association (ERCA) en de International Adventure Park Association (IAPA). Voor oplevering laten wij alle klimparken en klimbossen keuren en certificeren door een onafhankelijke bevoegde instantie, de ERCA of de TÜV.

Dit geldt ook voor alle speeltoestellen waaronder de low ropes parcours. Deze voldoen aan de veiligheidseisen volgens de norm voor speeltoestellen (EN-1176) en de aparte norm voor de bijbehorende valdempende ondergrond (EN-1177).

Om de veiligheid van uw park te waarborgen zijn periodieke inspecties en onderhoud essentieel. Voor het behouden en verlengen van de certificering dient elk park jaarlijks te worden geïnspecteerd.

Materialen en technieken

Bij de bouw van onze klimparken, klimbossen en speelparken maken wij gebruik van duurzame materialen en technieken. Als basis materiaal gebruiken wij onder andere onbehandeld Douglas hout, Robinia hout en Hercules touw. De materialen en afwerking worden bovendien afgestemd op de gewenste beeldkwaliteit en de lokale omstandigheden.

Services

Naast het ontwerpen en bouwen van speelbeleving leveren wij ook een aantal diensten die onze klanten ondersteunen bij een gezonde en succesvolle exploitatie:

  • keuring en certificering
  • opleiding en training
  • inspecties, onderhoud en renovatie
  • onderhoud en reparaties PPE materiaal

Team

In ons team combineren we de jarenlange kennis en ervaring vanuit ons hoveniersbedrijf met het vakmanschap van onze timmermannen. De verschillende talenten en expertises binnen het team vullen elkaar aan en versterken elkaar. Hierdoor zijn wij in staat de creativiteit van de ontwerpen te vertalen naar praktische, technische werktekeningen en deze tot in detail ook zo uit te voeren. Wat ons verbindt is onze passie en ons vakmanschap, en de voldoening van het eindresultaat.

Al onze projecten