Blog: trek bezoekers en bouw naamsbekendheid op met een adventure park

op .

Ben je eigenaar van een adventure park zoals een net adventure, klimpark, klimbos, ziplines of zelfs een combinatie hiervan? Wat kun je doen om bezoekers te trekken en om naamsbekendheid op te bouwen? Lees hier onze ervaringen en tips.  

Marketingstrategie

Een essentieel onderdeel om bezoekers te trekken is je marketingaanpak. Bezoekers komen niet vanzelf naar je park toe, ongeacht hoe mooi of spectaculair het is. Men moet een trigger krijgen om het park te willen bezoeken. Dit kan natuurlijk in verschillende vormen, zowel online als offline. De welbekende online kanalen zijn websites, social media en e-mailcampagnes. Echter zijn er meerdere manieren om je doelgroep te bereiken en naamsbekendheid op te bouwen..

Naast een sterke online strategie kun je er ook voor kiezen om de doelgroepen simpelweg uit te nodigen om de parken te beleven. Door onder andere scholen en families regelmatig uit te nodigen creër je een ''buzz'' rondom het park en sterke mond-tot-mond reclame.

Een andere manier is het uitnodigen van bloggers/vloggers. Tegen gratis entree worden bloggers/vloggers gevraagd een eerlijke review te schrijven op hun kanalen. Aangezien het bereik van van deze mensen vaak groot is, zal een positieve review ook een groot publiek bereiken en je kans op nieuwe bezoekers vergroten. Daarnaast vliegt je naamsbekendheid omhoog en zullen steeds meer mensen je bedrijfsnaam of parknaam herkennen.

Samenwerkingen zoeken met partners kan ook bijdragen. Kun je een winactie opzetten met een lokaal bedrijf voor gratis entreekaarten? Zijn er misschien mogelijkheden om een een thema toe te voegen aan je park met een bestaande naam? Wanneer je met een andere partij beide merknamen kan versterken, kan dit in de praktijk een hoop profijt opleveren.

Bezoekerservaring

Naast de uitdaging om bezoekers te trekken en naamsbekendheid op te bouwen is natuurlijk de ervaring die bezoekers uiteindelijk in je park krijgen heel belangrijk. Een goed product verkoopt zichzelf wordt vaak gezegd, maar er zijn talloze voorbeelden van extra factoren die bijdragen aan een unieke bezoekerservaring.

Je personeel is van groot belang. Heb je personeel dat voor je werkt om geld te verdienen? Of heb je personeel wat werkt omdat ze het gaaf vinden om bezoekers te begeleiden in het park? Uit onze ervaring blijkt dat bezoekers die te maken hebben gekregen met enthousiast personeel hun bezoek als veel positiever ervaren. 

Het geven van een foto of gadget kan bezoekers een blijvende herinnering geven. In attractieparken zijn al jaren foto's te kopen na afloop van een achtbaanrit. In een adventure park zijn hiervoor ook mogelijkheden. Zoek het hierbij wel in iets origineels zodat je bezoeker de indruk krijgt iets unieks in handen te hebben.

Totaalplaatje

Het krijgen van meer bezoekers of het opbouwen van naamsbekendheid gebeurt niet met één actie, methode of kanaal. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar vallen en elke activiteit draagt bij aan het totaalplaatje. Natuurlijk wil je van alle activiteiten kunnen meten wat het resultaat is, maar dit is niet altijd mogelijk. Heb je echter een goede basis en bouw je vanuit daar je merkactivatie steeds verder uit? Dan zul je op lange termijn de voordelen daarvan ervaren.