Blog: geef je bezoekers een extra dimensie!

op .

Exploiteer je een klimpark, klimbos of adventure park? Wil je je bezoekers iets extra's geven zodat het bezoek een blijvende herinnering wordt? Lees hier mogelijkheden die op elk park toe te passen zijn.

Personeel

Ten eerste valt of staat het succes van een park met enthousiast en gemotiveerd personeel. Wanneer je personeel een enthousiaste uitstraling heeft en dit over kan brengen op de bezoekers, kan dit al een groot verschil zijn in hoe men later over het bezoek praat. Enthousiast personeel kan mensen blij maken, motiveren en tegelijkertijd een veilig gevoel geven. Merk je dat dit niet het geval is? Dan is de kans groot dat een deel van je bezoekers de ervaring al aanzienlijk minder vindt en de kans op goede mond-tot-mond reclame aan je voorbij gaat. 

Thematisering

Thematisering of storytelling in een park kan erg belangrijk zijn. Het neemt bezoekers mee in een verhaal en dit is voor zowel kinderen als volwassenen een waardevolle insteek. Is een verhaal bij een park dan alleen al genoeg? Nee, de thematisering moet aansluiten op het park en moet ook aansluiten bij hoe spectaculair het park is. Sluit het thematiseringsverhaal niet aan bij je park? Dan sla je waarschijnlijk de plank mis. Naast het bieden van een extra dimensie, kan thematisering ook nog is voor mooie samenwerkingen zorgen en een win-win situatie voor beide partijen! Kijk naar grote pretparken zoals De Efteling of Disneyland Parijs; bij elk onderdeel word je meegenomen in een uniek verhaal!

Interactie

Tegenwoordig is het lang niet altijd voldoende om je bezoekers allleen te vermaken. Interactie met de bezoekers kan een mooie kans zijn voor een betere beleving. Recentelijk waren wij bij de opening van Moon Trees, een interactief spel wat gespeeld kan worden in klimbossen waarbij teams bomen (Moon Trees) moeten veroveren en behouden door de bomen 'energie' te geven met een muntjessysteem. Een spel als dit kan bezoekers van een klimbos enthousiast maken en het klimmen stimuleren.  

Variatie

Tenslotte is het enorm belangrijk dat bezoekers van een park een gevarieerd programma krijgen. Vaak is één activiteit niet genoeg en willen bezoekers ook nog andere ervaringen op doen. Zorg dus voor een goede combinatie van activiteiten die op elkaar aansluiten. Een goed voorbeeld hiervan is Go Ape!, die naast hun klimbossen ook nog segway tours en zipline tours aanbieden. Een bezoek duurt daardoor langer en het genereert ook nog is meer inkomsten. Ben je dus op zoek naar een manier om je bezoekers een extra dimensie te geven? Wil je mond-tot-mond reclame stimuleren? Denk dan na over:

  • Gemotiveerd en enthousiast personeel
  • Thematisering of storytelling in je park
  • Een interactieve game of activiteit
  • Genoeg variatie voor extra beleving en omzet

Blog: 5 stappen naar een adventure concept