Family Entertainment Centers: Hoe blijf je concurrerend?

Family Entertainment Centers zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid met een toenemend aantal centra wereldwijd. Al deze Family Entertainment Centers hebben verschillende activiteiten en combinaties hiervan. Echter, veel activiteiten worden erg vaak gezien in een Family Entertainment Center zoals bowlen, karten en trampoline parken. Met het toenemende aantal centra, ontstaat de vraag of Family Entertainment Centers onderscheidend genoeg kunnen zijn en daardoor concurrerend ten opzichte van anderen.  

Trends & Ontwikkelingen

Net als in elke andere branche spelen er voor Family Entertainment Centers ook trends en ontwikkelingen. Onderstaand hebben wij een paar van de belangrijkste veranderingen voor Family Entertainment Centers geselecteerd (bron: iaapa.org).

  • Toenemende vraag voor eten en fun: 1 + 1 = 3.
  • Wil je focussen op families? Baseer je ontwerp op volwassenen
  • New school Communication-Based Venue: het draait om eten, drinken, spelen en socialiseren
  • Personalisatie 

Hoe zit het met adventure concepten?

Hoewel Family Entertainment Centers vele opties hebben in het toevoegen van nieuwe activiteiten aan hun bestaande lijn van activiteiten, zijn sommige activiteiten minder gezien. Klimconcepten in de vorm van netten parken, klimparken of ziplines zijn niet gebruikelijk in Family Entertainment Centers. Toch zijn deze producten populairder geworden door de jaren heen en dagen ze deelnemers uit op verschillende aspecten. Sinds deze producten populairder zijn geworden, zijn er nieuwe innovaties ontwikkeld waarbij de markt voor adventure concepten is vergroot. De concepten hebben meerdere voordelen die van toepassing zijn op Family Entertainment Centers:

  • Het is voor de hele familie leuk waardoor de doelgroep vergroot wordt.
  • Veel producten hebben minimaal toezicht nodig waardoor personeelskosten verlaagd worden.
  • Je kunt je klanten nieuwe, innovatieve producten presenteren.
  • Producten hebben een hoge capaciteit, wat ervoor zorgt dat grote aantallen klanten kunnen spelen. 

Active Constructions

Active Constructions ontwerpt, engineert en bouwt verschillende typen leisure concepten met een focus op klimmmen. Bij het begin van ons ontstaan bouwden we veel klimparken en klimbossen. Sinds een paar jaar hebben wij onze eigen netten producten ontwikkeld die uniek zijn en verschillende voordelen hebben voor recreatiebedrijven. De net adventures, zoals wij ze noemen, zijn vergelijkbaar met een klimparcours. Het verschil zit hem in het feit dat bij de net adventures, het net als veiligheidssysteem dient. Dit in tegenstelling tot klimparken, waarbij deelnemers gezekerd moeten zijn. Met deze net adventures hebben wij een variatie aan producten ontwikkeld en gebouwd zoals de Bounce netsFamily net, Boomhutten parcoursTubing trackActive Fun Structure en Active Mountain.Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers als u meer informatie wilt over het realiseren van onze producten in uw Family Entertainment Center. U kunt bellen met 030-711 72 03 of onze contactpagina bezoeken. 

Contact

Meer zien?
Active Constructions is trots op de net adventures die we hebben gerealiseerd voor onze klanten. U kunt een kijkje nemen in ons portfolio, waar al onze projecten zijn weergegeven. 

Bekijk ons portfolio