Boomvriendelijk bouwen

Active Constructions loopt voorop in boomvriendelijk bouwen

Active Constructions heeft een compleet vernieuwd boomvriendelijk bevestigingssysteem ontworpen. Dit is te gebruiken in klimparken met hindernissen, ziplines en lifelines. Met het ontwikkelen van dit systeem is een grote stap voorwaarts gezet ten aanzien van ecologisch en duurzaam bouwen in bomen.

Door gebruik te maken van kettingen en een speciale stelmoer, is het bevestigingssysteem op elk moment gemakkelijk bij te stellen door toezichthouders in het klimbos. Hierdoor voorkomt u hoge onderhoudskosten en kan de boom rustig doorgroeien zoals het bedoeld is. Dit is op de lange termijn de beste oplossing voor zowel uw exploitatie als voor de levensduur van de bomen. 

Met het nieuw ontworpen system bouwen we sneller, schoner en mooier. Met deze aanpak gaan de onderhoudskosten aanzienlijk naar beneden en kunnen deze door zelfwerkzaamheid nog lager worden. Uiteindelijk kunt u met dit systeem de bomen in het bos na 20 tot 30 jaar gebruik weer gezond teruggeven aan de natuur.In de traditionele klimbosbouw worden staalkabels om de boom geslagen op houten blokjes. De eerste jaren gaat dit goed maar langzaam maar zeker zal de staalkabel in de stam groeien door de groei van de boom. Het onderhoud wat daaruit voortvloeit betekent dat het hele klimbos weer opnieuw gebouwd moet worden wat hoge kosten met zich meebrengt. 

Terug

Laatste nieuws:

Blog: geef je bezoekers een extra dimensie!

Exploiteer je een klimpark, klimbos of adventure park? Wil je je bezoekers iets extra's geven zodat het bezoek een blijvende herinnering wordt? Lees hier mogelijkheden die op elk park toe te passen zijn.

Lees meer...